't Polderwinkeltje

We geven u graag de gelegenheid om onze producten te kopen, omdat wij erg trots zijn op onze producten. 

Tafelaardappelen

Speciaal voor de verkoop in onze winkel telen wij Frieslander aardappelen in onze kleigrond. Frieslander is een vroeg ras zodat wij vroeg in het seizoen nieuwe aardappelen kunnen verkopen. De aardappelen zijn vastkokend en veelzijdig, na het koken iets kruimig op het bord en ook te gebruiken voor aardappelgerechten zoals friet, aardappelpartjes of aardappelschijfjes.

Afhankelijk van het seizoen beginnen we begin juli met het rooien van de eerste Frieslanders. Omdat de aardappelen dan nog een kwetsbare schil hebben rooien we de aardappelen zelf met een lichte oldtimer trekker met voorraadrooier, zo kunnen we elke keer een stukje rooien en de rest verder laten groeien. We halen de aardappelen met de voorraadrooier uit de grond en leggen ze bovenop de losse aarde, vervolgens rapen we de aardappelen met de hand op en doen ze in zakken. Als de aardappelen uitgegroeid zijn komt de loonwerker die de rest rooit, deze aardappelen bewaren wij in onze schuur zodat ze ook na het seizoen goed blijven.

Als onze eigen Frieslanders op zijn halen we aardappelen bij familie zodat we u jaarrond van dienst kunnen zijn. Dit zijn vaak geen Frieslanders maar een vergelijkbaar ras.

Frietaardappelen

We telen niet alleen Frieslanders op de Elisabeth hof, de rest van ons aardappel areaal zijn frietaardappelen bedoeld voor LambWeston-Meijer. Deze aardappelen zijn van het ras Innovator en zijn speciaal ontwikkeld voor de friet. Deze aardappelen verkopen wij ook in ‘t Polderwinkeltje. Om te zien hoe deze aardappelen geteeld worden klikt u op deze link.

Uien

Op de Elisabeth hof worden ook plantuien geteeld, hoe dit in z’n werk gaat kunt u hier zien. Deze uien verkopen wij ook in onze winkel. Afhankelijk van het seizoen hebben we eind juli/begin augustus nieuwe uien die we tot februari/maart verkopen. Daarna halen we zaaiuien bij Hoeve Karolina, deze zijn later geoogst zodat we bijna jaarrond uien kunnen verkopen in ‘t Polderwinkeltje.